Fietstocht Bladel

Beste Heemkundeleden,

Graag nodigen we jullie allen weer uit voor onze fietstocht, die dit jaar leidt naar

Bladel

Datum: zaterdag 22 juni 2019.
Vertrektijd: 9.00 uur.
Vertreklocatie: Jacobushoeve, Vessem
Begeleiders:Hugo Leijten van Heemkundevereniging Bladella Villa

De jaarlijkse fietstocht gaat dit jaar op via Hoogeloon  naar Hapert om de molen te bekijken. Daarna fietsen we over een rustig landweggetje naar onze koffieplaats bij de Karper hoeve aan de Uitgang in Bladel.
Vanaf daar worden we begeleidt door Hugo Leijten van Heemkundevereniging Bladella Villa. We komen o.m. nog langs de Gelderse Hoeve, Ten Vorsel, een wachttoren en een aardappelopslagplaats. Onderweg zal Hugo het nodige vertellen.
Na dit deel van de fietstocht komen we aan bij het museum van Bladella Villa waar we na een kop koffie of thee uitgebreid de tijd hebben om het museum te bezichtigen.
Na het museum gaan we lunchen “bij ons” in Bladel. Na de lunch neemt Hugo ons mee naar de Protestantse kerk in Bladel.
Na de bezichtiging van dit kerkje vervolgen we onze fietstocht naar Hulsel, alwaar we de restanten bekijken van de oude kerk.
Van Hulsel fietsen we naar Casteren waar we op het terras van Kruidenlucht gezellig kunnen napraten over een hopelijk mooie en gezellige dag.
De kosten van deze fietstocht bedragen € 20 per persoon en dit bedrag kan contant worden voldaan bij de eerste koffie stopplaats.
Aanmelden bij Ad de Vooght, uiterlijk tot 20 juni via 06-29357327of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Namens Heemkundevereniging De Hooge Dorpen.
Ad en Jos